Mieneke van Wijk

  Mieneke van Wijk

  Ik ben een vrouw. In mijn leven heb ik ruime en rijke ervaring opgebouwd als dochter, zus, partner, moeder en oma, vriendin. Ik groeide op bij liefdevolle ouders en tegelijkertijd in hun slagschaduw, veroorzaakt door seksuele grensoverschrijding en oorlogstrauma dat hen overkomen is. Uit eigen ervaring ken ik de grensvervaging die daardoor ontstaan is.
  In de praktijk, waarin ik werkzaam ben als psychosociaal therapeut, kom ik vaak in contact met mensen die ervaring hebben met grensoverschrijding op seksueel gebied. Ik heb ontdekt hoezeer seksueel trauma ten grondslag ligt aan veel moeite en pijn die mensen in hun leven, in hun relaties ervaren.
  Ik ben ongelooflijk dankbaar met de theorie van de Traumaseksuologie zoals Peter John Schouten die ontwikkeld heeft met zijn kennis en kunde. Ik ben ongelooflijk dankbaar voor de wijze waarop hij en Loes Stolker mij het prachtige instrument van Psychodrama hebben aangereikt en leren hanteren.
  Psychodrama stelt in staat de realiteit, zichtbaar in menselijk gedrag te onderscheiden van de onzichtbare realiteit: de bewegingen van de ziel die het gedrag aansturen.
  Ik ben drager van leven. En onderweg met jou breng ik waarheid aan het licht. De waarheid maakt vrij. Mijn roeping is anderen bij te staan in het terugwinnen van vrijheid. De vrijheid die ontspringt uit een eeuwige bron. Ik ben een volgeling van Jezus. Hij is mijn sprekend voorbeeld.

  Doelgroep(en):
  • Mannen
  • Vrouwen
  • Partners
  • Families
  Werkwijze:
  • Individueel
  • Groepen
  Gelderland, Nederland
  Traumaseksuoloog
  Traumaseksuoloog
  Deel deze Traumaseksuoloog