Seksueel misbruik en het Model van Verdeeldheid

  Seksueel misbruik en het Model van Verdeeldheid

  Als je als kind slachtoffer geweest bent van seksueel misbruik heb je vaak ook zelf niet in de gaten dat alle ingewikkeldheden waar je tegenaan loopt te maken heeft met het seksueel misbruik. Ook de hulpverlener verbinden deze problemen lang niet altijd aan het misbruik met als gevolg dat ze zich alleen richten op de symptomen. Het is dus super belangrijk dat de schade van seksueel misbruik herkend wordt, want je ziet de gevolgen van seksueel misbruik pas als je het complete plaatje kent!

  Na een korte inleiding over de Traumaseksuologie gaan Wilmie Braakman en Alychet van der Hooning in een vier uur durende workshop met de deelnemers aan de slag met het Model van Verdeeldheid. Dit is samen met de Carrousel een van de belangrijkste modellen die ontwikkeld zijn binnen de Traumaseksuologie.
  Natuurlijk is het in zo’n korte tijd niet mogelijk alle mogelijkheden die dit model biedt uit te werken. Daar is de opleiding voor Traumaseksuologie voor. Maar vier uur is wel voldoende om de smaak te pakken te krijgen. Hier geldt een waarschuwing. Als je er eenmaal aan geroken hebt smaakt het naar meer!

  Voor wie?

  Voor professionals die werken in de sociale sector en zij die meer willen weten over de schade en de gevolgen van seksueel misbruik van een kind.

  Wat levert de middag je op?

  • Kennis/inzicht van de geschade innerlijke structuur van het kind na seksueel misbruik.
  • Kennis/inzicht/herkennen van de gevolgen van deze schade
  • Praktische kennismaking met het belangrijkste model binnen de Traumaseksuologie
  • Bewustwording van de effecten van de geschade innerlijke structuur op de hulpverlenersrelatie
  Organisatoren
  Dalfsen, Overijssel, Nederland
  Details van de activiteit
  Details van de activiteit
  Deel deze activiteit