De ontknoping

  De Ontknoping

  Vrouwengroep verbinden na seksueel trauma.

  • Ervaar jij dat er iets in de weg zit in de verbinding met anderen?
  • Twijfel jij of je wel echt in verbinding bent met jezelf?
  • Voel jij blokkades in de verbinding met jouw seksualiteit?

  Wij zijn Mascha van Reenen & Evi Victorine van Ingen Henderikx, begeleiders van de vrouwengroep verbinden na seksueel trauma. Tijdens deze intensieve groepscoaching krijg je in drie maanden zicht op hoe jouw seksueel trauma ingrijpt op alle levensgebieden: (partner)relaties, seksualiteit, moederschap, werk. Niet iedereen koppelt worstelingen op deze gebieden direct aan een seksueel trauma, omdat dit een onzichtbare strijd is die je met jezelf voert. In een film of verhaal houdt de ontknoping in dat er een afloop is van een ingewikkeld verhaal waardoor je het snapt. In deze vrouwengroep doen we niet anders, samen ontknopen we jouw conflict. We laten je zien en ervaren hoe de impact van seksueel trauma verbinding met jezelf en de wereld om je heen in de weg staat. 
  Het losmaken van oude verbindingen én het aanleggen van nieuwe verbindingen is het hoofddoel van deze groepscoaching. Dit doen we in de bedding van een groep, omdat wij geloven dat wat beschadigd is in nabijheid ook weer kan helen in nabijheid. Kortom: de plek van de verwonding is de plek van de heling.

  Je leert:

  • oorzaak (seksueel trauma) en gevolgen (worstelingen diverse levensgebieden) koppelen, waardoor er verbinding ontstaat tussen jouw verleden en heden.
  • begrijpen welke interne sabotage de verbinding met jezelf, de ander en jouw seksualiteit in de weg staat, zodat je dit vaker en sneller kan herkennen in je dagelijkse leven.
  • naar binnen kijken en de wisselende bewegingen in jezelf begrijpen.
  • jouw maskers afzetten en onzichtbare strijd delen met anderen.
  • contact maken met jouw eigen wensen en grenzen.
  • jouw eigen wensen en grenzen voelbaar maken in contact met anderen.
  • jouw denken, voelen en handelen in twijfel trekken, om met nieuwe ogen naar jezelf te kijken.

  Wie zijn wij

  Hoi ik ben Mascha, traumaseksuoloog, ervaringsdeskundige en moeder van twee volwassen dochters. Je kunt niet om mij heen; ik ben energiek, recht door zee en soms een beetje chaotisch. Maar ik hoor en zie alles.

  Jaren dacht ik dat ik heel goed verbonden was met anderen. Vanuit mijn beroep, ik heb altijd veel interesse gehad in mensen. Wat ik niet in de gaten had is, dat ik meer op de vlucht was. Buiten was alles leuker dan binnen in mijn lijf. Wat ik echt wilde en voelde had ik geen idee van. Pas toen het leven buiten ook onoverzichtelijk werd, ben ik stappen gaan maken terug naar mijn seksueel trauma. Coaching en de stoelopstellingen gaven mij inzichten in mijn binnenwereld die ik weer opnieuw mocht leren kennen. Uiteindelijk kwam er weer ruimte in mij en verbinding met mezelf en anderen.

  In de samenwerking met Evi ervaar ik haar rust, geduld en wijsheid als een welkome aanvulling op mijzelf. Haar creativiteit in combinatie met haar vermogen theorie en praktijk met elkaar te verbinden, komt voort vanuit haar doorleefde ervaring. En ze heeft ondanks wat er gebeurt altijd vertrouwen in het proces en de draagkracht van mensen, ook al zijn ze dit zelf even kwijt.

  Hoi ik ben Evi, enkele jaren getrouwd in liefde, moeder ben ik helaas niet kunnen worden. Ik ben opgeleid als counselor seksualiteit, lichaamsgericht coach en traumaseksuoloog.
  Persoonlijk heb ik een turbulente levensreis achter de rug, om er uiteindelijk achter te komen dat seksueel trauma aan de grondslag lag van mijn worstelingen. Hoezeer ik ook mijn best deed te verbinden met mezelf, anderen en mijn seksualiteit, ik was jaren blind voor de werkelijkheid. De gevolgen waren daardoor desastreus. Pas toen ik mezelf echt onder ogen kwam, kon ik dit trauma zien voor wat het werkelijk was en eindelijk dat leven opbouwen wat ik fijn vind. Ik ben de gidsen op mijn levenspad nog iedere dag dankbaar. Uiteindelijk hebben we allemaal verbinding met een ander nodig.

  In de samenwerking met Mascha ervaar ik haar energie en snelle denken als een aanvullende kracht op mijn eigen kwaliteiten. Ze heeft een bijzondere combinatie van goed kunnen luisteren en direct kunnen anticiperen. Ze is laagdrempelig en toegankelijk in contact en ondanks dat ze heerlijk chaotisch kan zijn, kan ze verassend veel structuur voor anderen aanbrengen. Wat men in eerste instantie niet aan haar ziet, is misschien wel haar grootse kracht: haar liefdevolle zorgzaamheid.

  De groepscoaching

  Begeleiding tijdens de groepscoaching bieden wij vanuit de visie van Traumaseksuologie, aangevuld met anderen methoden en doorleefde ervaring. Afwisselend werken we met stoelopstellingen, psycho-educatie en lichaamswerk. Omdat onze manier van werken het beste tot zijn recht komt in tijd, verdelen we de begeleiding in 3 x 2 dagen.

  De basis van onze begeleiding is de verbinding tussen ons als individu en groep. Wij bieden jou de ruimte de gevolgen van jouw seksueel trauma af te pellen, de schade onder ogen te komen, jezelf te verkennen en te verbreden in jouw eigen tempo. Dit doen we in een huiselijke en liefdevolle omgeving, waar ook plezier een plek heeft.

  In deze maanden leer je alles wat je nog niet wist over jouw seksueel trauma, maar wel in jou aanwezig is. De uitspraak; ‘zo ben ik nou eenmaal’ gooien we tijdens deze unieke groepscoaching volledig op zijn kop. We gaan niet expliciet in op de gevolgen en pellen gedrag af. Zo dalen we verder af naar de oorzaak van de gevolgen die jij iedere dag leeft, want alleen dit heeft duurzaam effect op het herstel van verbinding.

  Dag 1 & 2 verbinding met jezelf
  Dag 3 & 4 verbinding met de ander
  Dag 5 & 6 verbinding met jouw seksualiteit

  Voel jij je aangesproken? Ben je enthousiast geworden? Ben jij klaar voor jouw ontknoping? Of raakt deze tekst je zonder reden? Neem contact op met Mascha of Evi.

  Praktische info:

  Data:

  Dag 1&2 vrijdag 13-09-2024 en zaterdag 14-09-2024
  Dag 3&4 vrijdag 04-10-2024 en zaterdag 05-10-204
  Dag 5&6 vrijdag 01-11-2024 en zaterdag 02-11-2024

  Tijdstip: van 10:00u t/m 18:00u. Inloop vanaf 09:30u

  Inclusief:
  6 live dagen groepscoaching.
  3 x online groepsincheck van 2 uur (optioneel).

  Alle live dagen koffie, thee, fruit, sap, lekkernijen en uitgebreide lunch.
  Vooraf ontvang je een uitgebreide vragenlijst.

  Locatie: Darwinstraat 5E Ede

  Groepsgrootte: min 6 en max 10 deelnemers

  Investering: t/m januari kan je de ontknoping nog boeken voor de oude prijs van €1.175 excl. BTW (betaling in 3 termijnen mogelijk).

  Terugkomdagen
  Voor iedereen die aan een reis, traject of groep heeft deelgenomen organiseren wij terugkomdagen, met iedere keer weer een verrassend thema.

  Begeleiders
  Details van de activiteit
  Details van de activiteit
  Deel deze activiteit