De I.K.-Tweedaagse groepstraining

  De I.K.-Tweedaagse groepstraining

  I.K. groepstraining zorgt ervoor dat jij oud zeer onder ogen komt, los kunt laten en je plek in het gezin of relatie pakt vanuit jouw authentieke kern.

   

  Weet je dat oud zeer en oude patronen vanuit jouw opvoeding, ook weer doorgegeven kunnen worden aan jouw kinderen, zonder dat je het zelf in de gaten hebt? De gevolgen van oud zeer zijn terug te vinden in het hier en nu. Je ziet het ook terug in alle verbindingen en relaties.

  Heb je geen kinderen, dan heb je misschien te maken met een partner of andere dierbare relaties waarbij je tegen bepaalde patronen vanuit het verleden aanloopt. Dit kan zorgen voor steeds dezelfde irritaties, discussies, boosheid en pijn. Wat soms niet te plaatsen is.

  Ons motto is: eerst in contact met jezelf komen, daarna met de ander.

  Misschien herken je je in het volgende:

  • Je voelt je niet gezien en gehoord (dat zich op verschillende manier kan uiten)
  • Jij functioneert op de automatische piloot
  • Please-gedrag is jou niet vreemd
  • Je irriteert je snel aan alles en iedereen
  • Jij doet alles om de goede vrede te bewaren

  Dit alles kost ontzettend veel energie…

  Loop jij hier ook mee rond:

  • Je bent op zoek naar jezelf: ‘wat wil ik nou eigenlijk’
  • Je voelt dat het onderwerp grenzen lastig is voor je.
  • Je wilt duidelijk kunnen aangeven wat je nodig hebt. Dus je ja en nee kunt onderscheiden
  • Je wilt in verbinding kunnen communiceren. vanuit contact met jezelf
  • Je wilt met meer zelfvertrouwen in het leven staan
  • Je wilt hulp vragen maar je bent er bang voor

  Ik help je graag bij de oplossing. Ik weet dat het anders kan, dat gun ik jou, die vrijheid in het maken van eigen keuzes. Ik gun jou het zelfvertrouwen om zaken te kunnen aanpakken vanuit jouw eigen verlangen en vanuit jouw authentieke kern. En geloof mij, dit werkt op alle vakken. Dus ook zakelijk zul je resultaten zien. Inzicht in jouw trauma geeft zoveel vrijheid om te leven en te beleven.

  In de I. K training werk ik vanuit de basis met (stoel)opstellingen, de basis van de traumaseksuologie. Hierdoor krijg je meer inzicht in wat er binnen in je lijf afspeelt, in plaats van in je hoofd. Toch is het zo, dat je ook je hoofd erbij moet houden in het leven, want alleen op gevoel kom je er ook niet. De combinatie van coaching, (stoel)opstellingen, praktische tools voor thuis en het delen met anderen gelijkgestemde maakt het dat je alle delen aanraakt in jezelf. Stoelen van agressie en de innerlijke verdeeldheid zijn prachtige hands-on bewezen methode die super goed werken.

  Wat is de I.K. groepstraining?

  De I.K. groepstraining is een programma van twee dagen voor vrouwen die willen afrekenen met pijn of steeds terugkerende emoties uit het verleden en dit om willen zetten naar zelfvertrouwen, het zeker voelen over de keuzes die je maakt en ruimte ervaren om te kunnen zeggen wat je voelt of wilt. Het gaat niet specifiek om seksueel trauma, hoewel de meeste vrouwen die bij ons komen dat wel hebben. 

  In deze training help ik jou om inzicht te krijgen in je binnenwereld zodat je jezelf begrijpt, en dat je weet waarom je doet wat je doet, zodat je met praktische tools naar huis gaat.

  I.K. staat voor Identiteit en jouw authentieke Kern

  Vanuit deze gedachte heb ik met zorg en aandacht deze training ontwikkeld.

  Wat kun je verwachten van de I.K. groepstraining?

  Ik weet dat tijd voor jezelf vrijmaken, vooral voor zelfontwikkeling, niet altijd even makkelijk is, maar dat is wel wat jij nodig hebt. In onze tweedaagse groepstraining, wat ook echt een investering voor jezelf is, kun je ontdekken welk oud zeer nog een rol speelt in je leven. Ik leer jou weer in verbinding te komen met jouw eigen identiteit en authentieke kern. Dit gaat om contact in alle relaties. Een deel van de training op dag 2 gaat over over intimiteit en seksualiteit. Hierin gaat het vooral om de grenzen en wensen en stappen die je weer (opnieuw) kunt maken. Mooie gesprekken met andere dames geven zoveel inzicht en zijn waardevol. Je bent niet de enige met obstakels. 

  In deze training krijg je de inzichten, gereedschappen en handvatten om:

  * Beter naar jezelf te luisteren en je uit te spreken

  * Te weten en durven aan te geven wat jij nodig hebt, ook in intimiteit en seksualiteit

  * Inzicht in je eigen binnenwereld middels opstellingen en opdrachten

  * Durven los te laten van gebeurtenissen uit het verleden

  * Te sturen op je eigen kompas in plaats van mee te gaan met anderen

  * Te vertrouwen op jezelf

  * Triggers te herkennen en te weten hoe hiermee om te gaan

  * Inzicht te krijgen in je patronen, rollen en eigen gedrag

  Dat je aan het eind van de training een nieuwe kijk hebt op wat je wilt in je leven en nieuwe gereedschappen meeneemt om te integreren en er mee aan de slag te gaan. Het persoonlijke werkboek geeft jou structuur in het bereiken van jouw authentieke doelen.

  Wat maakt deze training anders?

  Ik heb deze interactieve, afwisselende groepstraining ontwikkeld, omdat ik geloof in de kracht van een groep vrouwen. De vrouwen die de ander zien, voor wie ze zijn. Vrouwen die zich kwetsbaar durven opstellen en zich durven uit te spreken als ze iets lastig vinden, aan iemand of aan een situatie. Het spiegelen zonder oordeel. Samen in opstellingen plaats nemen, maakt het dat je een bredere kijkt krijgt op de gebeurtenis, de schade en de pijn. Vrouwen die plezier maken en open staan voor nieuwe perspectieven. Vrouwen die verantwoordelijkheid nemen voor hun leven. Vrouwen die vooruit willen maar niet schromen om terug te durven kijken.

  Want tenslotte is de plek van de gebeurtenis, de plek waar je jezelf weer terug kunt vinden.

  Hoe ziet de tweedaagse I.K. groepstraining eruit?

  Het is een geheel verzorgde training met of zonder overnachting, diner op de eerste dag, lunch, ontbijt (bij de overnachting) en een persoonlijk werkboek. Dit alles vindt plaats in het prachtige Broek in Waterland en Monnickendam. 

  Er is zeker voldoende tijd voor persoonlijke aandacht. Maar delen is ook helen. Niets is krachtiger dan met elkaar de diepte in gaan, om er sterker uit te komen.

  Praktische info

  Datum: zondag 7 en maandag 8 juli 2024  I.K. Training nog 6 plekken. (Dat is ook het maximaal aantal deelnemers)

  Kosten inclusief :  met overnachting €695,  zonder €575

  Locatie: Broek in Waterland overnachten onder andere in de Harbour suites in Monnickendam en andere B & B’s

  Voorheen werd de training door twee trainers gegeven. Vanaf 1 juli doe ik het hoofdzakelijk alleen, maar zal ondersteund worden door Annelou en Evi bij sommige processen wanneer nodig;)

  Reserveren via mascha@maschavanreenen.nl

  Begeleiders
  Waterland, Noord-Holland, Nederland
  Details van de activiteit
  Details van de activiteit
  Deel deze activiteit